Viktig å vaksinere seg mot influensa

VAKSINE: Influensasesongen nærmer seg. Kommuneoverlege Ulf Seljelid sier det er viktig å vaksinere seg mot årets influensa. FOTO: BIRGER RINGSETH

VAKSINE: Influensasesongen nærmer seg. Kommuneoverlege Ulf Seljelid sier det er viktig å vaksinere seg mot årets influensa. FOTO: BIRGER RINGSETH Foto:

Snåsa har fortsatt ingen registrert koronasmitte. Men kommuneoverlegen påpeker at årets influensavaksine blir viktig.

DEL

– Vi forventer, eller håper, at alle pasienter med underliggende sjukdom og eldre kommer og vaksinerer seg i år. Vi kan risikere en situasjon der man får en influensaepidemi oppi et koronautbrudd, derfor er det spesielt viktig å vaksinere seg mot influensa i år, sier Seljelid.

Også siste uka har det vært høy aktivitet på koronatesting i Snåsa, men ingen problemer har vært positive. Kommuneoverlegen retter nå blikket mot oktober når han regner med at de starter influensavaksineringen.

– Vi vil vaksinere folk som regnes som risikopasienter som før på legekontoret. De som ikke har regelmessig oppmøte henne vil få puljevis tilbud om vaksinering på Kløvertunet. Vi vil gå ut med informasjon om det etter hvert, sier Seljelid.

De som ikke tilhører risikogrupper må selv bestille vaksine på resept hvis de ønsker det.

– Vår pålagte oppgave i forhold til vaksinering er å bestille nok vaksiner til risikogruppene, sier Seljelid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken