Siden smittetilfellet på Snåsa skole før jul har det ikke blitt registrert nye smittetilfeller i Snåsa.

– Det er en utmerket status ved utgangen av året. Vi har ingen smittetilfeller siden det siste smittetilfellet på Snåsa skole, sier kommuneoverlege Ulf Seljelid.

Omikron-spredning i Steinkjer

Men han tror idyllen vil ta slutt. Fredag melder Trønder-Avisa om 16 nye smittetilfeller i Steinkjer med omikronvarianten. Totalt er det nå 20 kjente omikron-smittede i nabokommunen.

– V er ikke avsondret fra omverdenen. At det kommer smitte hit til Snåsa er ganske sikkert. Snåsninger drar til Steinkjer og lenger, og utabygds folk kommer hit på besøk. Det er bare et tidsspørsmål før vi får omikron her også. Men akkurat når og hvordan er vanskelig å si.

Kan være skjult smitte

– Hva tenker du om potensielt skjult smitte i Snåsa?

– Jeg tenker det er fullt mulig at vi kan ha skjult smitte på Snåsa nå. Det er nok folk som har hatt besøk, vært på besøk og reist litt.

Seljelid er spent på hvordan det blir å holde oversikt ved et omikron-utbrudd.

– Jeg tror ikke utfordringen blir at så veldig mange blir sjuke, men at det blir vanskelig å holde oversikt over antall smittede da det kan bli så mange på så kort tid. Så å holde orden og drive smittesporing og TISK-arbeid blir kanskje ikke så enkelt.