(Trønder-Avisa)

Trønder-Avisa har denne uken skrevet under ansettelsesavtale med to nye medarbeidere, som begge går inn i nyhetsredaksjonen. Ann Helen Bjørum Nordgård (31) har det siste halvåret jobbet i lokalavisa Snåsningen, men har også bakgrunn fra Finnmarken/iFinnmark i Vadsø. Dessuten jobbet hun noen uker for Trønder-Avisa i sommer. Hun kommer opprinnelig fra Jådåren i Steinkjer.

– Vi ble kjent med Ann Helen i sommer, og ble imponert av det vi så. Hun har stor arbeidslyst, er rask og effektiv og kan brukes til mange ulike oppgaver. Dessuten kjenner hun dekningsområdet vårt godt, sier sjefredaktør og konsernsjef Sivert Rossing.

Flytter hjem

Nordgård selv gleder seg til å komme i gang.

– Det skal bli veldig gøy å komme på plass i redaksjonen til Trønder-Avisa! Tidligere har jeg hatt noen år i Finnmark, så en tid hos Snåsningen, hvor jeg har trivdes veldig godt. Men nå blir Trønder-Avisa et fint sted å få utvikle seg videre på. De virker å være en veldig fin gjeng hvor jeg allerede føler meg velkommen.

Hun flytter nå til Steinkjer.

– Etter å ha vært femten år på flyttefot, og opplevd både Sør-Norge, Nord-Norge og det store utland, blir det samtidig veldig godt å lande med føttene i hjembygda Jådåren igjen, sier 31-åringen.

Ansetter fra konkurrenten

Anders Vinje hentes fra konkurrenten Innherred. 38-åringen er fra Ekne, men flyttet for noen år siden til et småbruk i Åsen.

– Vi kjenner også Anders godt, gjennom Innherreds spalter. Han har ofte irritert oss med god og rask levering fra viktige nyheter. Nå skal han gjøre det samme for oss. Anders skal ha base sør på Innherred, og jeg er helt sikker på at han vil løfte oss markant, sier Rossing.

Vinje har tidligere jobbet fem år for Frostingen. Han har dermed stor kjennskap til en betydelig del av Nord-Trøndelag.

Selv gleder han seg til byttet, som vil skje på nyåret.

– Det er alltid litt vemodig å bytte jobb, men samtidig er det utrolig spennende å begynne i en større avis. Jeg gleder meg til å jakte nyheter og blålys sammen med nye flinke folk. Og jeg ser frem mot å dekke et større område i Trøndelag, samtidig som jeg skal holde trykket oppe i sørdelen av fylket.

Ingen selvfølge

Sjefredaktør Rossing er glad for at man er i en posisjon til å gjøre disse ansettelsene.

– De erstatter to andre journalister, så vi bruker ikke mer penger enn før. Det er likevel ingen selvfølge at vi kan ansette i den situasjonen mediebransjen nå vil stå i. Vi vet at mange vil oppleve en tøffere privatøkonomi framover, og vi kan derfor ikke regne med like stor vekst i brukerinntekter som vi har sett de siste årene. Samtidig faller annonseinntektene mens kostnadene øker kraftig. I dette bildet er det svært viktig at vi klarer å verne om ressursene vi bruker til journalistikk, sier sjefredaktøren.