Sofie satte alle på plass

Av

Sofie Overland sørget for at Snåsa figurerte på oversikten over klubber som hadde gullvinnere i Lerøy-lekene. Den 13 år gamle debutanten imponerte da hun satte samtlige konkurrenter på plass i slegge.

DEL

Det til tross for at det ikke har blitt så mye sleggetrening på Sofie som liker seg på friidrettsbanen selv om det er skiskyting hun satser mest på. Hun trener mye sammen med sin to år eldre søster Inga og det har gjennom sommeren og høsten blitt noen rulleskiøkter på duoen som er glad i å trene og ikke minst konkurrere. Det har gitt resultater for Overland-søstrene.

– Jeg fikk beskjed om at jeg var tatt ut til å representere kretsen i Lerøy-lekene etter at jeg hadde deltatt i et stevne i Overhalla i sommer. Jeg er glad for at jeg stilte opp der og fikk sjansen her, sa Sofie til Snåsningen etter at hun hadde vært i aksjon på Trondheim stadion hvor det var strenge koronatiltak. Trenere, lagledere og eventuelle foreldre måtte holde seg på utsiden av gjerdet.

Sølvmedalje i diskos

Foreldre og andre ble oppfordret til å holde seg hjemme denne gangen ettersom friidrettsforbundet, som i utgangspunktet er arrangør av Lerøy-lekene, ville ha færrest mulig i stevneområdet under lekene. Sofie fikk ikke hengt gullmedaljen rundt halsen etter at hun hadde vunnet sleggekonkurransen. Hun og andre medaljevinnerne måtte selv «forsyne» seg med den fra et brett.

– Hvordan er friidrettsmiljøet på Snåsa og hvem er dine trenere, Sofie?

– Det er bra selv om vi ikke er så mange. Jeg får hjelp både av pappa Håvard og Terje Vaag som kan mye om friidrett, sa gulljente som tviler på at det blir flere friidrettsstevner. Fremover er det skiskyttertreningen som kommer til å ha førsteprioritet for Sofie Overland som bør ha gode muligheter for å kvalifisere seg for Lerøy-lekene igjen neste år dersom hun stiller opp i noen stevner.

Sofie gjorde også sine saker bra i søndagens diskoskonkurranse hvor det ble sølvmedalje. Første og annenplass ble dermed fasiten for kasttalentet.

Deltok i Måndalen i fjor

Snåsa idrettslag hadde fått med to utøvere i den nordtrønderske troppen og det er bra med tanke på at friidrettsmiljøet i bygda ikke er spesielt stort. Isa Ingeborg Søbakk var i aksjon i jentenes 14-årsklasse. Hun fikk blant annet prøve seg i kappgang som var en ny og uvant øvelse for henne. I Lerøy-lekene er det slik at utøverne ikke får velge øvelser selv. Det er kretsen som bestemmer hva de skal delta i. Noen må også stille i øvelser de ikke har testet ut før ettersom det er viktig for kretsen å ha utøvere i alle øvelser i forhold til kretskampen.

Det konkurreres om å bli beste krets, og Nord-Trøndelag hadde både før og underveis i stevnet ambisjoner om å kjempe om en topp tre-plassering. De fleste mente det ville bli en hard batalje mellom Møre og Romsdal og de to Trøndelag-kretsene og det skulle det vise seg at det ble.

Medalje til Domås

Grongningen Jørgen Domås hadde aldri kastet slegge i et stevne da han varmet opp og gjorde seg klar for den konkurransen.

Dermed var den unge tenåringen en smule spent da han entret sleggeringen for aller første gang. Jørgen dokumenterte raskt at han tar ting fort og er et kasttalent. Han vartet opp med gode kast og det var bare to av konkurrentene som oppnådde bedre resultater enn ham. Dermed ble det tredjeplass og bronsemedalje og det var Jørgen godt fornøyd med.

– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet at jeg skulle ta medalje i den øvelsen, sa åttendeklassingen etter at han hadde vært på pallen og mottatt medalje for sleggeprestasjonen.

Jørgen Domås er av det allsidige slaget selv om han bare konkurrerte i kastøvelser i Lerøy-lekene. Han spiller også volleyball og om kort tid er også den sesongen i gang.

Tredje i kretskonkurransen

Sørtrønderne avgjorde den spennende duellen til sin fordel og Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag fulgte på de neste plassene. Både Troms og Nordland som har mange gode utøvere havnet utenfor seierspallen denne gangen. De to unge tenåringsjentene fra Snåsa bidro med viktige poeng i kampen om en pallplassering i trønderhovedstaden.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken