Gå til sidens hovedinnhold

Slik er koronasituasjonen mandag i Snåsa

Totalt åtte i isolasjon i Snåsa.

– Tilstanden i Snåsa er nå rolig. Det har ikke vært flere positive siden lørdag, opplyser kommuneoverlege Ulf Seljelid tidlig mandag ettermiddag.

Åttende tilfelle

Lørdag testet en kvinne over 65 år positivt. Kvinnen var vaksinert og var kjent nærkontakt. Kvinnen var den åttende personen som har testet positivt for korona i smitteutbruddet siden onsdag forrige uke.

Seljelid er nå spent på dagene som kommer.

– Det er en del nærkontakter som skal ta test nummer to (på dag sju) de kommende dagene. Så det er en mulighet at det kan bli noen positive der. Det er ikke meldt om at noen er dårlig eller sjuke. Men erfaringen fra forrige runden (smitteutbruddet i mai red.anm.) tilsier at det kan komme noen positive i andre runde med testing.

Deltavarianten?

Ifølge Seljelid er det i tillegg minst én person fra en annen kommune som har testet positivt etter en av sammenkomstene på Snåsa for halvannen uke siden. Vedkommende testet positivt i sin hjemkommune i etterkant av tilstelningen.

Seljelid venter også denne uka svar på om det er delta-varianten eller en annen mutasjon av viruset som kom til Snåsa.

Følgende anbefalinger fra Snåsa kommune gjelder fortsatt:

  • Hold minst én meters avstand til personer du ikke bor sammen med.
  • God håndhygiene er viktig. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt hvis du har vært ute blant folk.
  • Hånddesinfeksjon er et alternativ dersom du ikke kan vaske hendene.
  • Host eller nys i albuekroken, aldri i hendene. Du kan også hoste og nyse i et papir og kast det rett i en søppelpose etter bruk. Vask hendene nøye etterpå.
  • Det anbefales nå bruk av munnbind på offentlig sted når du ikke kan holde 1 m avstand til andre.
  • Det anbefales fortsatt å utsette arrangementer de kommende dagene til kommunen har bedre oversikt og kontroll på smitteutbruddet.

Oppdatering av saken: Etter samtale med helse i Snåsa kommune ble siste kulepunkt med anbefaling om å utsette arrangementer ble lagt til i saken 2. juli kl. 20.04.

Kommentarer til denne saken