(Namdalsavisa)

SNÅSA: I dag gjennomførte utrykningspolitiet en trafikkontroll på Snåsaheia, like sør for Heia gjestegård i Grong.

Der ble hele 25 sjåfører bøtelagt for å ha kjørt for fort i 80-sonen på stedet.

Den høyeste hastigheten ble målt til 141 km/t.

– Det ser vi selvsagt alvorlig på. Kjører du i 141 km/t i 80-sonen er det ubetinga fengsel, sier Wenche Johnsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Hun synes også at det er drøyt at hele fire sjåfører kjørte så fort at de mistet lappen.

– Med tanke på hvor mange ulykker det har vært den siste tida, er det helt klart vi må fortsette med trafikkontrollfrekvensen vi har. Det er mange alvorlig skadde bare nå i pinsa. Så vi kommer til å fortsette å stå – for farten skal ned, er Johnsens klare beskjed.

Pinsehelga nærmer seg nå slutten, og mange er på veg tilbake fra tur. Det har gitt politiet nok å ta tak i.

– Vi har hatt en del oppdrag med trafikk, og det er mange som melder fra om kjøring som de synes er uvettig. Det har også vært motorsykkelulykker. Dette er største utfartshelga, og vi skulle gjerne vært ulykkene foruten. Det har heldigvis ikke gått liv tapt i dag, men farten må ned.

Er du ute i trafikken og opplever farlige situasjoner, men er i tvil om hva du skal gjøre, har Johnsen følgende oppfordring.

– Vi ønsker at folk ringer inn til oss, og har du opptak med dashbordkamera vil vi gjerne ha det. Vi er også avhengig av tilbakemelding fra publikum, også for å kunne vurdere hvor vi skal stå og ha kontroller.