– Vi fikk beskjed i formiddag om at en person hadde testet positivt på en selvtest. Det er en fullvaksinert voksen person som ikke er i risikogruppa, opplyser kommuneoverlege Ulf Seljelid til Snåsningen fredag.

Personen har nærkontakter i husstanden og på arbeidsplassen. Og Seljelid regner med det blir flere positive i kjølvannet av dette tilfellet.

– Den smittede har lette symptomer. Det er vanskelig å se hvor smitten har kommet fra, det er mulig personen har blitt smittet av noen asymptomatisk (smittet av person som har korona, men ikke opplever noen symptomer på det red.anm.)

Halvannen uke siden forrige tilfelle

Det siste kjente tilfellet av koronasmitte i Snåsa fant sted tirsdag i forrige uke. Seljelid er likevel ikke overrasket over at det dukker opp et nytt tilfelle.

– Det holdt lenge, men det var ganske opplagt at dette ikke kom til å holde. Det er all grunn til å være forsiktig. Jeg tror ikke folk er uforsiktige, men følger man med i media ser man at du ikke trenger dra langt før det er mye smitte.

– På Snåsa gjelder det fortsatt at forkjølelse ikke er forkjølelse før man har testet seg. Ta en test om du er forkjølet, oppfordrer Seljelid.

Snart ny gruppe til vaksinering

Vaksineringen har tredje dose koronavaksine har fortsatt denne uka. Nå nærmer det seg vaksinering av gruppen under 65 år.

Tidligere ble det sagt at man skulle få tredje dose først minst seks måneder etter andre dose. Dette tidsvinduet er nå endret til fem måneder.

– Vi tenker å starte med gruppa 18–65 år når vi er ferdig med dem over 65. Da satser vi på å få tak i dem som fikk andre dose for over fem måneder siden.

Rekkefølgen blir da at personer som har gått lengst med andre dose vil få tredje dose først.