Avkrefter smitte på Snåsa

VGs oversikt viser at Snåsa kommune har en smittet, men det stemmer ikke helt.

INGEN SMITTE: Kommuneoverlege Ulf Seljelid sier ingen som er bosatt i Snåsa kommune er registrert smittet av korona.   Foto: Birger Ringseth

Nyheter

På VGs oversikt over korona-smittede i Norge dukket det søndag opp at Snåsa hadde fått én smittet.

Kommuneoverlege Ulf Seljelid avkrefter at noen bosatt på Snåsa er registrert smittet.

Bosatt utenfor Snåsa

- Det er veldig viktig at det er ingen som per nå bor på Snåsa som har testet positivt her eller i Trøndelag. Det må være en utflytta snåsning, sier Seljelid til Snåsningen mandag formiddag.

Han har registrert at det har begynt å gå rykter og at folk er urolige.

- Vi har sjekket i alle bauer og kanter. Vi har ringt smittevernvakta og tallet 1 i statistikken har kommet fordi personen som har testet positivt er folkeregistrert i Snåsa, men bor et annet sted, forklarer kommuneoverlegen.

- Det er fortsatt null registrert smitte internt i Snåsa kommune, sier han.

Mer testing framover

Fredag ble ytterligere to personer ble testet for korona-viruset i Snåsa, og aktiviteten med testing vil øke framover.

- Det blir en del mer testing. Intensjonen er å teste bredere; ansatte og barn/elever i barnehager og skoler skal testes hvis de har feber eller luftveissymptomer.

- Det er strategien å luke ut de som er smittet i stedet for at alle skal holde tometers-avstanden. Det er fordi man med tid og stunder ikke greier å opprettholde avstanden. Så strategien er at de som er sjuke skal lukes ut og smitte oppspores så fort som mulig, forteller Seljelid.