Fire personer værfast på Imsdalsfjellet

Letemannskapene skal nå ha funnet de fire personene som har vært værfaste i Imsdalsfjellet siden tirsdag kveld.
Nyheter

Store ressurser har vært koblet på redningsaksjonen for å få ut de fire personene som i går kveld kjørte seg fast og ble værfaste på Imsdalfjellet.

Politiet melder nå at de har funnet de fire savnede, og at de nå er i ferd med å ta de opp i helikopter for å fly dem til sykehus for sjekk. Alle fire meldes å være i bra form etter forholdene. De fire ble funnet av et Sea King helikopter fra Ørland hovedflystasjon.

De fire hadde vært inne i fjellet for å se om en reinflokk, da de på tur tilbake ble sittende værfast på Imsdalsfjellet. De skal selv ha kontaktet politiet på telefon sent tirsdag kveld, og informert om at de var værfaste og at de befant seg i området mellom Frostliklumpen og Grønliklumpen i nærheten av Litjlandskorro.

De befinner seg i svært vanskelig terreng, og både vær og føre har gjort redningsaksjonen krevende for mannskapene.

– Vi har fullt trøkk i Snåsa, med fire patruljer fra Snåsa, to fra Overhalla og én fra Snåsa, i tillegg til flere frivillige. Vi prøver nå å få tak i flere folk slik at man kan få litt avlasting, sier vaktleder Pål Erik Lyngstad i Røde Kors i Nord-Trøndelag, til Trønder-Avisa.no

Rådmann Roy-Bjarne Hemmingsen og ordfører Tone Våg i Snåsa kommune følger utviklingen tett og avventer situasjonen.

– Vi har kontakt med lensmannen og følger situasjonen. Vi håper redningsaksjonen blir vellykket, sier Hemmingsen.