Stor bredde i årets UKM

Lørdag kveld var det duket for det årlige Ung Kultur Møtes (UKM) igjen ved Snåsa samfunnshus. Det ble et variert program med filmkunst, dans, utstilling og mye musikk.

NOTHING ELSE MATTERS: Nothing else matters med Andreas Steinkjer, Elsa Gåsmo Omli, Martin Fjelldal, Melanja, Hollås, Nora Katrine Klevmo Saur.  Foto: Hallvard Smestad

VINDEN: Sangen «Vinden» med kvartetten Snøskavlan. Dorothea Tomter, Ellinor Ona Hauffen, Hanna Mollan og Sofie Overland.  Foto: Hallvard Smestad

ADRENALINKICK: Lene Berg deltok på en rekke nummer og fortalte at å stå på scenen gir henne adrenalinkick.  Foto: Hallvard Smestad

LOVELY: Lene Berg og Melanija Hollås med danse innslaget Lovely.  Foto: Hallvard Smestad

KVELDSSONG: Lara Julius Dunfjeld Mølnvik spilte sangen Kveldssong sammen med Ask Viljar Gederaas Belbo på piano.  Foto: Hallvard Smestad

Nyheter

På nesten hver eneste stol i salen satt det forventningsfulle foreldre, besteforeldre, søsken, tanter og onkler og venner av artistene. I hallen var det en liten utstilling de besøkende kunne betrakte før de gikk inn for å høre på sine håpefulle.

Programmet var bredt- fra dans og pop, heavy metal- til folkemusikk og fiolin. Noen stilte til og med med egne sanger. Etter hvert har det også kommet flere band på kulturscenen under UKM. I år var det 120 deltaker fordelt på 20 sceneinnslag og 10 på kunstutstilling.

(Se hvem som gikk videre nederst i saken)

God påmelding

– Vi har jevnt over veldig bra påmelding på Snåsa takket være samarbeide mellom kulturskolen, Ungdommens Råd og Kulturkontoret, forteller kultursjef, Kristin Østgård.

Forberedelsene til årets UKM har pågått i lang tid og med mye øving. De siste dagene har øvingen vært intens, og med generalprøve på lørdag formiddag.

– Noen starter med tusen sommerfugler i magen, gråtetokter og latterkramper, sang med både dur og moll i samme vers. Men etter 3–4 gjennomkjøringer i løpet av to dager, går de på scenen og stråler! At vi i kommunal regi kan bidra til å skape gode rammer for ung kulturdeltakelse her på Snåsa, er jeg faktisk veldig stolt over, sier Østgård.

LEDER 2018: «Mønstring med bare vinnere»

LES OGSÅ: Et forrykende og rekordstort UKM-show

Fantastisk

Enkelte av ungdommene deltok på flere av kulturinnslagene og noen er nærmest for veteraner å regne, mens andre er nykommere. En av dem som har deltatt flere ganger er Lene Berg. I fjor gikk hun videre til kulturmønstringen. I år var hun med på hele 4 scenenummer og 1 kunstutstilling. I år fremførte hun til og med en selvskrevet sang med band. Hun ønsker å satse på musikken og planlegger allerede å bli sangpedagog.

– Musikk er en fantastisk måte å uttrykke seg på og jeg elsker adrenalinrushet jeg får når jeg går på scenen! forteller talentet.

UKM er et resultat av godt samarbeid på Snåsa og en formidabel innsats fra foreldre som bidrar med baking og kaffesalg. På Snåsa UKM er alle vinnere.

Nå er det nok mange som er spente på om de går videre til fylkesmønstringen som avholdes ved kulturhuset Kuben i Grong 5.-7. april.


Disse går videre til Den regionale UKM Regionfestival i Grong:

KUNST:

 • Isak Nikolai Berg Brøndbo med Geriljabroderi «Det va da jæveli kosli».
 • Sigurd Lorvik Hansen med to kniver og skjold.
 • Lene Berg med tegning «Skyggelegging».
 • Tuva Mollan Jørgensen med foto «Tretopp».

INSPIRASJONSPRISEN:

 • Kveldssong: Ask Viljar Gederaas Belbo og Laara Julius Dunfjeld Mølnvik, som får en dag i studio på Tonemakeriet.

FILM:

 • Unlucky Luke: Aleksander Heimveg, Emil Nagelhus Gifstad, Filip Fjerstad, Martin Fjelldal, Ole Petter Kjenstad, Ragna Sofie Nagelhus Gifstad.

SCENE:

 • Nr. 26, Papas girls: Edvarda Tomter, Frøydis Jørstad, Hilma Dunfjeld Mølnvik, Lene Berg og Solveig Katarina Fossum Norberg.
 • Nr. 25, Ææksplosivt kaffepulver: Andreas Steinkjer, Lene Berg, Melanija Hollås, Theodor Berg.
 • Nr. 16, The One and The other One: Christia Holst og Erik Berg.
 • Nr. 22, Hip Hop: Hanna Fjerstad, May Østborg, Isa Ingeborg Sørbakk og Emma Larssen.
 • Nr. 13, Tryhards: Brage Steinkjer, Charlotte Vaag, Elise Engum, Elise Flått Håpnes, Emma Bergli, Frøydis Jørstad, Nathalie Østgård Smestad og Ragna Sofie Nagelhus Gifstad.

Ekstrakvote/mix med to innslag:

 • For å få med et ekstra innslag, så foreslår vurderingskomiteen at Emma Landsem Kjelvik og Kristine Vedal får med solist Solveig Katarina Fossum Norberg. Solveig synger i starten i stedet for fløyte.
 • Nr 21. Emma Landsem Kjeldvik og Kristine Vedal med «Nocturne», med Solveig Katarina Fossum Norberg på vokal.