Saemien Sijte åpner fotoutstilling på samefolkets dag.

Ny utstilling på Saemien Sijte

Snåsa: De ansatte ved museet Saemien Sijte har siden mandag formiddag jobbet på spreng med å få på plass fotoutstillingen «Renskötsel i svart och vitt. Nils Thomassons fotografier berättar».

Utstilling: Mandag formiddag var de ansatte ved Saemien Sijte i full gang med å montere fotoutstillingen som skal åpnes i dag på samefolkets dag 6. februar. f.v: Ann Sofi Fjällstrøm, Nils Ove Gustafsson og Susanne Lyngman  Foto: Lornts Eirik Gifstad

Nyheter

I dag åpner museet Saemien Sijte fotoutstillingen «Renskötsel i svart och vitt. Nils Thomassons fotografier berättar». Utstillingen består av 34 svart-hvitt fotografier fra perioden 1900 til 1950, og skildrer hverdagslivet i den sørsamiske reindriften.

Fotograf

Tomasson ble født i 1880. Han tok fotografutdanning og flyttet på starten av 1900-tallet til Åre sammen med sin familie. I Åre startet Thomasson en egen butikk der han tok på seg fotoppdrag, i tillegg til at han var reineier og delaktig i reindrifta. Det at han selv var reineier bidrar til å gjøre bildene han har tatt av reindrifta så unike.