Fanger bomsniking på video i Snåsa

Sjåføren i første bilen gjør opp for seg, men ikke de to neste som legger seg på hjul.

BETALTE: Overvåkningsvideoen viser at den første sjåføren registrerer seg med betalingskort/bomkort slik at bommen åpner seg. Påfølgende to biler legger seg på hjul uten tilsynelatende å registrere seg eller betale. VIDEO: IMSDAL GRØNNINGEN VEGFORENING

BETALTE: Overvåkningsvideoen viser at den første sjåføren registrerer seg med betalingskort/bomkort slik at bommen åpner seg. Påfølgende to biler legger seg på hjul uten tilsynelatende å registrere seg eller betale. Foto: Imsdal Grønningen Vegforening  Foto: Imsdal Grønningen Vegforening

SÅ VIDT: Den siste bilen rakk ikke komme seg helt forbi bommen før den gikk ned, men bommen gikk raskt opp igjen da bilen passerte og kom seg forbi. Foto: Imsdal Grønningen Vegforening  Foto: Imsdal Grønningen Vegforening

Nyheter

– Dette er første gangen, vi håper det blir den siste for det er ikke noe artig, sier styreleder Asbjørn Flaat i Fjellveien Imsdal-Grønningen.

Sist torsdag ble to utenbygds bilister tatt på fersken i å snike seg unna å betale vegavgiften på fjellveien. Da bommen åpnet for en bilist som hadde betalt vegavgiften, la to mørke SUV-er seg på hjul. Nummer to lå nesten på støtfangeren til den første, mens den tredje bilen kom noen meter bak. Han var såpass treg at bommen var på vei ned til å treffe biltaket før den gikk opp igjen.

Vegavgiften på vinteren er 1600 kroner for vintersesong og 250 kroner for én tur. De to bilførerne som ikke betalte må nå punge ut med 2500 kroner hver for bomsnikingen.

– Jeg synes det er beklagelig at vi må gjøre det sånn, det er en tilleggskostnad og det skal være avskrekkende. Når man sniker er det de andre som betaler brøytinga for dem. Vi må være solidariske med betaling for å kunne opprettholde infrastrukturen, sier Flaat.

Han har vært i kontakt med begge sjåførene som snek.

– Vi har snakket med dem. De har erkjente sitt da vi ringte vi opp. Dette var så innlysende da vi hadde det på video.

Den fysiske bommen med en prislapp på rundt 250 000 kroner ble satt opp høsten 2017 og tatt i bruk første gang til vintersesongen 17/18. Flaat mener den betaler seg på sikt.

– I sommer hadde vi 50 000 kroner mer i inntekt, på de samme takstene, som før. Så det er klart noen har kjørt uten å betale før. Tilsvarende, at noen kjører uten å betale tror jeg finnes på andre skogsveger i Snåsa også. Det finnes et inntektspotensial med overvåkningssystem. Alle inntekter som kommer inn går til vegen slik at folk kommer seg innover.