Åarjel-Saemiej skuvle feirer 50 år.

Nå er feiringen i gang

Nå er 50-årsfeiringen av Åarjel-Saemiej skuvle i gang.

KLARE FOR JUBILEUM: Rektor Hans Lindberg og kurs- og aktivitetsleder Eva Anette Wilks i enheten sørsamisk språk og kultur har lenge gledet seg til denne jubileumsuka. Nå er den i gang. I morgen åpner blant annet Åarjel-Saemiej skuvle dørene for alle besøkende. Da skal det bakes tradisjonsbrød her i lavvoen utenfor skolen. Foto: Birger Ringseth  Foto: Birger Ringseth

Nyheter

I går åpnet jubileumsutstillingen ved Saemien Sijte og i dag er det fagdag om sørsamisk språk på Snåsa hotell. Ordfører Tone Våg åpner fagdagen der blant annet språkets verdi er tema.

– Det blir bra

– Det er så bra vi har flere institusjoner som deler på jobben. Kommune Gïelem Nastedh og samisk enhet har ansvaret for fagdagen. Alle er med, da blir det bra til sammen, sier rektor Hans Lindberg som roser Eva Wilks jobb som koordinator for at dette ble mulig. Sammen har de snekret sammen jubileumsprogrammet. I morgen venter både boklanseringer og ikke minst at både skolen og barnehagen åpnet dørene for besøkende.