Dette blir Snåsas nye prest

I august inntar denne karen prekestolen i Snåsa kirke.

Ny prest: John Gunnar Krogstad fra Meråker blir ny prest i Snåsa kirke.  Foto: Privat

Nyheter

Nidaros bispedømmeråd har ansatt en ny prest i Snåsa kirke. Det er John Gunnar Krogstad fra Meråker som nå skal overta jobben etter Ole Vinther. Vinther flyttet i påsken fra Snåsa etter å ha virket som bygdas prest i omtrent åtte og et halvt år. Stillingen ble utlyst i februar, og gleden i menigheten var derfor stor da det starten av april hadde meldt seg en søker. Søkeren var Krogstad, som da jobbet som vikarprest i Stjørdal-området. Krogstad var i tillegg eneste søker på en prestestilling i Meldal, men han valgte til slutt å takke ja til stillingen i Snåsa.

– Det er helt fantastisk bra. Da jeg fikk høre at Ole Vinther skulle slutte, fryktet jeg at det skulle bli slik som sist. Da var vi uten prest i ett og et halvt år og fikk ikke tak i noen før etter at stillingen var utlyst fem ganger. Så at vi fikk en prest med en gang, og attpåtil en trønder, det var over all forventning, sier daglig leder Møyfrid Skavlan i Snåsa kirke.