LEDER:

Godt initiativ

Nyheter

Snåsaungdommer samlet i helga jevnaldrende fra Indre Namdal til en felles ungdomskonferanse. De unge som vokser opp i dag har av mange fått merkelappen «generasjons prestasjon». Å prestere på skole, i idrett, kultur og sosialt – nær sagt alle arenaer gjør at mange unge føler press og stress allerede i så ung alder.

En av foredragsholderne i Snåsa var youtuberen Malin Nesvoll. For henne ble prestasjonspresset så stort at hun til slutt fikk angstanfall. Malin var skoleflink allerede fra barneskolen, men gradvis følte hun omgivelsene hausset opp «flinke Malin». Til slutt følte hun selv at hun ikke greide leve opp til forventningene fra omgivelsene. Selv følte hun skyld fordi hun trodde hun hadde lurt omgivelsene til å tro at hun var flinkere enn hun var. Nesvoll kom med en viktig anbefaling til ungdommene – ta deg tid til å lytte til sin egen kropp.