Bli kjent-møte med syrisk kultur og beboere.

– Snåsa mangler én ting

De tre unge syriske mennene liker Snåsa, men én ting savner de sterkt.

SOSIALE: Anas Aldahi (22), Maher Abozeed (25) og Hoizeifa Alstif (26) gleder seg til det syriske seminaret i morgen. De unge mennene kommer fra en sosial kultur, men de får ikke like mange besøk i Snåsa som var vanlig hjemme i Syria.  Foto: Birger Ringseth

Nyheter

Anas Aldahi (22), Maher Abozeed (25) og Hoizeifa Alstif (26) drømmer om å bli selvstendige innbyggere. De tar hver dag små steg, men de har fortsatt en lang vei fram mot målet.

21. desember 2016 kom flyktningene hit til Snåsa. I enden på Kløvertunet har de ferske bosatte syrerne hvert sitt rom og bad, mens de deler kjøkken og stue. På dagtid gjennomfører de introduksjonsprogrammet ved Vinje. De har lært mye norsk allerede, selv om noen ord fortsatt kan være ukjent. De har også lært seg en ny kultur, men gleder seg veldig til i morgen når de skal få vise snåsningene mer av deres syriske kultur – blant annet det sosiale.