Japansk TV-team i Snåsa.

Snåsa er ei lita, men søt og fin bygd

Millioner av TV-seere får se det japanske filmfolk har jobbet med i tre dager på Snåsa.

NORDLANDSBANEN: TV-teamet ledet an med den japanske tv-kjendisen Yasuhisa Furuhara ankom Snåsa stasjon forrige onsdag for å vise fram Snåsa for tre millioner japanere.   Foto: Birger Ringseth

Nyheter

Onsdag gikk det japanske filmteamet av Nordlandsbanen på Snåsa stasjon for å gjøre opptakene de mener fortjener tv-tid hos den japanske rikskringkasteren NHK. Med snåsisk jord under føttene tente de straks sine sigaretter og var i gang med filmingen. Først selve stasjonsbygningen. For Nordlandsbanen står sentralt i innspillingen. De startet filmingen i Trondheim med aking på Lian, rømmegrøt og Norges eldste stavkirke på Sverresborg museum. Så hoppet de over Stjørdal, Levanger, Verdal og Steinkjer for å tilbringe tre dager i Snåsa, samt en tur til jernbanevogna som nå huser lakseturister i Overhalla.