Ublidt møte med toget

Lurudalen: En treårig bjørn møtte natt til sist tirsdag sitt endelikt etter et møte med toget.

Påkjørt: En bjørn ble natt til forrige tirsdag påkjørt av toget ved Svartfossan i Lurudalen. Tirsdag formiddag ble bjørnekadaveret fraktet til Snåsa. F.v: Leder Kåre Selliås i viltnemda og lensmann Arnstein Wagnild i Snåsa kommune.  Foto: Lornts Eirik Gifstad

Nyheter

Et arbeidstog oppdaget tirsdag morgen en bjørn som lå midt i skinnegangen ved Svartfossan i Lurudalen. Mannskapene ombord på arbeidstoget var usikre på om bjørnen var i live og kontaktet politiet, som i sin tur kontaktet viltnemnda.

– Vi antar at bjørnen ble påkjørt av et tog natt til tirsdag, uten at de har lagt merke til det. Da vi ankom stedet var bjørnen død, og vi så tydelige spor av at den hadde blitt med toget en 100–150 meter før den ble liggende midt mellom skinnene, forteller leder Kåre Selliås i Viltnemda.