Kvinnene røk på to tap

Snåsas volleyballkvinner møtte i helga tøff motstand i Trondheim.

SNÅSA: Snåsakvinnenen tapte sine to kamper i helga. Den første kampen mot serieleder NTNUI 2 var snåsalaget underlegne. Men kampen mot Nyborg IL ble mer jevnbyrdig. Bildet er fra regionmesterskapet i Steinkjer for en måneds tid siden. Foto: Bernt Fridjof Mølnvik 

Nyheter

Lørdag åpnet Snåsa med å møte serielederen NTNTUI 2 i Åsheimhallen på Heimdal i Trondheim. Det ble en komfortabel seier for studentene. Snåsa tapte 0–3 med settsifrene (19-25, 7-25, 21-25).

– I perioder spilte vi bra og klarte å presse dem litt. Men NTNUI 2 har noen førstedivisjon-spillere, så de var jevnere enn oss, forteller lagleder Bernt Fridjof Mølnvik til Snåsningen. I lørdagens andre kamp sto trondheimslaget Nyborg IL på andre siden av nettet. Det var en motstander Snåsa i større grad kunne måle seg med.

– Vi tok tredjesettet mot Nyborg. Vi tapte 3-1, men var mer på nivå på dem, sier Mølnvik.

Han peker på to ting Snåsa må jobbe mer med etter disse to kampene.

– Vi sliter litt mye med servemottak og med feltforsvaret når vi får angrep mot oss. På vårt beste var vi bedre enn Nyborg, men vi greier ikke å holde et stabilt nivå. Når vi får flere downperioder taper vi til slutt. Det er for lite treningsmengde i laget ennå, sier Mølnvik. Som Snåsningen tidligere har skrevet har Snåsa startet opp kvinnelag i 2. divisjon for å gi matching til unge lovende spillere. De spiller sammen med erfarne spillere som har gjort comeback.

– Det fungerer veldig bra sånn. For de unge spillerne blir det veldig trygt og greit når man har noen med rutine i laget. Da trenger man ikke, som 15- og 16-åring bære hele ansvaret alene. Det er hovedgrunnen til at vi har meldt på laget – at de som begynner å ha spilt nok aldersbestemt volleyball skal ha noe å strekke seg etter. Snåsa har også fått inn en snåsning som gjestespiller i kampene i Trondheim.

– Lotte Jørstad bor i Trondheim og hjelper oss med kampene vi spiller der. Lotte har tidligere spilt i Blussuvoll og på NTNUI. Hun steppet inn og gjorde en kjempejobb, sier Mølnvik.