MÅLET: Gleden var stor da vi fikk øye på Snåsatur-kassen.
Mathea Aune Bardal

Ny sesong med Snåsatur er i gang

Etter at Snåsatur ble startet opp i fjor, har mange blitt motivert til å ta både små og store turer rundt om i bygda.
Av
Publisert

Trimgruppa i Snåsa merker løypene, og setter ut Snåsatur-kassene med klippekort. Det blir også laget brosjyrer med kart over de 11 forskjellige Snåsaturene.

Elleve turer

I år er det 11 nye turer, og en av dem er Tynestangen. Dermed fikk jeg med meg venninnen Frida for å prøvekjøre den turen, og for å utnytte det fine sommerværet i samme slengen. Hun var heller ikke tung å be da spørsmålet kom opp.

Vi kjørte først til parkeringen ved Grønnøra badeplass. Så fulgte vi stranden til begynnelsen på tangen, hvor det begynte en fin skogssti utover. Den gikk hele veien nært langs ved Snåsavatnet.

Et par ganger kom vi også over små strender som skulle krysses, og etter en liten halvtime nærmet vi oss tuppen på Tynestangen.

Vi tok av stien utover mot klippetanga, og da tok det ikke lang tid før vi var fremme. Det var stor glede i å se den blå kassen med klippetangen ute på tangen, og i å ha fullført årets første Snåsatur for vår del!

Husmannsplass

Turen tilbake gikk langs andre siden av tangen, og denne gangen med solen på vår side. På veien

passerte vi først husmannsplassen Tynes Vestre, før vi også kom til restene av husmannsplassen Tynes Austre. Her var det også en informasjonspost om drivere av plassen.

Kort etterpå kom vi ut på grusveien, og videre tilbake til Grønnøra og parkeringsplassen.

Passer alle

Inger-Lise Mediaas Nyås er leder for Snåsatur og jobber sammen med Trimgruppa for å få på plass opplegget.

– Snåsatur er et turopplegg i terrenget som passer for alle, uansett alder.

Inger-Lise sier likevel at det er en del jobb, men de får heldigvis hjelp fra bygda og gode tips om aktuelle turer. På grunn av koronasituasjonen og ivrige turgåere, valgte de å åpne noen av turene tidligere enn sesongstart 15. juni.

– Siden det uansett blir en hjemmesommer for mange håper vi at ekstra mange vil benytte seg av tilbudet. Få med familien ei uke for å gå alle turene!

Merking

Skilt og god merking gjorde det lett og oversiktlig å finne fram til målet

– Snåsatur er et turopplegg i terrenget som passer for alle, uansett alder.

Inger-Lise Mediaas Nyås

Snåsavannet

Frida Cathrine Wiggen på stien langs ved vannet.

Fine omgivelser

Hele runden om Tynestangen var 4,5 kilometer lang, og gikk langs sti. Det var ganske flatt hele runden, og i fine omgivelser. Deler av turen var også i naturreservat.

Oppsummert var det en veldig fin tur, som vil passe de fleste. Den nye snåsaturen falt altså i god smak hos oss, og vil nok være til glede for flere i løpet av sesongen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken