Platedebutant Mari-Anne Øksnes er tilbake i platestudioet hos Audun Austli. Det er her hun har spilt inn sin aller første plate som nå er ute. EP-plata Stjernestøv består av tre låter som ble sluppet i slutten av februar.

Idé på idoltur

Tittelsporet Stjernestøv kom til verden etter en Idol-audition i 2019. Mari-Anne var veldig spent før hun skulle opptre i Trondheim, og det preget stemningen i bilen på veien fra Snåsa.

– Jeg var kjempenervøs.

Audun Austli fortalte Mari-Anne at det var ingenting å være redd for, at alle er laget av det samme og like mye verdt.

– Da vi var på Røra sa Audun til meg at vi er alle laget av stjernestøv – også dommerne. Det var inspirasjonen til sangen Stjernestøv, forteller Øksnes som leste seg opp på både Melkeveien, stjernebilder, og supernova.

Til melodien har fått litt hjelp fra Hannah Musum, som er bosatt i Ogndal. I studio hadde Øksnes med seg musikerne Jostein Brandtzæg Schei (gitar/keyboard) og Robin Meier Rødsjø (bass/trommer). Begge spiller blant annet sammen i bandet Døgnvill.

De to andre låtene er heter «Fly» og «Koffer det». Sistnevnte var ei låt Mari-Anne tok opp og ga sine foreldre i julegave. Datteren Oline (3) bidrar også i denne låta.

– Da laget vi også en film som forteller teksten i låta, forteller Mari-Anne som ikke legger skjul på at julegaven ble godt mottatt.

Det løsnet

Mari-Anne har sunget siden hun var liten jente. I 2010–11 skrev hun mange låter da hun gikk på folkehøgskole, men forteller at hun opplevde skrivesperre i de åtte-ni neste årene. Hun drømte om å kunne gå i et studio men det skulle gå noen år før imsdalingen i 2019 spilte inn og slapp ei låt på ulike strømmetjenester. Låta «Little Boy» sang hun på engelsk.

– Jeg startet samarbeidet med Audun da jeg fikk gavekort på en dag i studio av Petter (Aasum, samboeren red.anm.). Da jeg dro til studioet den dagen spilte jeg inn tre låter, Little Boy var en av dem.

– Der hørte jeg det var noe, forteller Austli.

Siden den dagen har hun holdt på.

– Da begynte jeg å skrive igjen. Det løsnet takket være Petter, smiler Mari-Anne.

– Og nå på norsk?

– Jeg har alltid skrevet mest på engelsk. Det er mer nakent å skrive på norsk. Men da koronaen kom begynte jeg å høre på norsk musikk. Det er veldig fint, og det er mye enklere å skrive på norsk.

Platekontrakt

Plateselskapet Fajo Music kontaktet Mari-Anne og ville ha henne med på laget. Fra før har de musikere som Chand Torsvik og Terje Formoe i stallen.

– Jeg gikk noen runder med dem før jeg valgte å gå for det. Jeg kunne gitt ut låta selv, men jeg tror ikke P1 ville spilte de da, sier Mari-Anne som nylig ble presentert og spilt der.

Hun har også fått mye god hjelp fra trønderrockeren Chand Torsvik.

– Det er godt å ha noen som kan faget og er godt på tekst og melodi.

Vil ut og spille

Mari-Anne har veldig lyst til å komme seg ut og spille, men det må vente litt. Mari-Anne og Petter venter sitt andre barn i mai.

– Det blir nok ikke så mye nå, men i 2022 hadde det vært artig å få til noe. Jeg vil fortsette å holde i gang skrivingen.

– Du har fire låter ute nå, da kan folk høre hva du driver med, påpeker Audun.

– Hva er drømmen?

– Jeg er ingen stor drømmer. Men jeg har alltid likt musikk og hatt det med meg siden jeg sang i barnekoret i Kvam som fireåring. Snart har vi to barn, familien kommer først. Men det hadde vært kult og vært på Steinkjerfestivalen og Snåsavatnet fiskefestival. Du må gjerne skrive at jeg tar på meg å synge i kirka, både i begravelser og bryllup, avslutter den plateaktuelle snåsningen smilende.