Koronastengt for frivillige

PRIX: Her bruker blant annet lag og foreninger å selge lodd, men det blir ikke noe av på ubestemt tid framover.  Coop Midt-Norge SA har bestemt at det ikke skal foregå loddsalg, utdeling av smaksprøver å lignende på sine butikker under koronaepidemien. Foto: Birger Ringseth

PRIX: Her bruker blant annet lag og foreninger å selge lodd, men det blir ikke noe av på ubestemt tid framover. Coop Midt-Norge SA har bestemt at det ikke skal foregå loddsalg, utdeling av smaksprøver å lignende på sine butikker under koronaepidemien. Foto: Birger Ringseth Foto:

Frivillige lag og foreninger får ikke lenger lov å sitte i butikklokalene for å selge lodd i Snåsa sentrum.

DEL

– Vi tenkte vi skulle sitte og selge lodd på Prix 1.–3. oktober da det ikke ble noe loppemarked på oss, forteller leder Sigrun Solbakken i Snåsa sanitetsforening.

Men det fikk de altså ikke lov til. Viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo i Coop Midt-Norge SA forklarer at selskapet har lagt begrensninger for slik aktivitet i alle sine butikker på grunn av koronaepidemien.

– Vi innførte dette i mars. Det er i henhold til rådene vi får fra helsemyndighetene for å unngå å skape situasjoner med unødvendige ansamlinger av folk i og rundt butikkene våre. Da har vi blant annet stanset alt av stands, politiske partier og loddsalg. Vi har også kuttet ut å ha smaksprøver fra leverandører i butikk. Alt dette er av smittevernhensyn.

Skjærer alle over én kam

At Coop Prix har et romslig inngangsparti hjelper ikke, ifølge Vik-Mo.

– Nei, vi gjør ikke individuelle vurderinger. Det finnes butikker som er trangere enn Prix på Snåsa, men det blir veldig vanskelig for oss å skal vurdere hvert enkelttilfelle, sier Bjørn Vik-Mo som påpeker at han vet det gir lag- og foreninger nye utfordringer.

– Vi har stor forståelse for lagene og foreningene som mangler den torgplassen, og vi vet lodd-, kakesalg og den type ting er en veldig viktig inntektskilde. Men vi håper folk har forståelse, selv om det ser bedre ut nå enn i mars er det fortsatt bortimot en nasjonal krisesituasjon.

Sigrun Solbakken har forståelse for hvorfor Coop setter ned foten.

– Det er ikke unaturlig, men det blir veldig vanskelig for mange lag og organisasjoner. Vi ser jo på senhøsten at det vanligvis sitter noen der hver helg.

KORONATILTAK: Viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo i Coop Midt-Norge SA sier de har lagt begrensninger for blant annet loddsalg i alle sine butikker på grunn av koronaepidemien. Foto: Marius Langfjord

KORONATILTAK: Viseadministrerende direktør Bjørn Vik-Mo i Coop Midt-Norge SA sier de har lagt begrensninger for blant annet loddsalg i alle sine butikker på grunn av koronaepidemien. Foto: Marius Langfjord Foto:

Selger på døra

Snåsa sanitetsforening løser det på sin måte.

– Vi drar rundt om i grendene. Da står vi på trappa til folk og selgeren skriver på loddene. Det er litt mer organisering, men det går egentlig greit. Vi er litt forsiktig vi også, så vi synes ikke det er så rart det er stopp på butikken. Det er vel gjort i beste mening.

Vik-Mo forteller at de siden mars kun har gjort et unntak fra regelen.

– Vi har gitt tillatelse til at selgerne av magasinet Sorgenfri har fått være på to kjøpesentre i Trondheim. Det er av hensyn til en ekstra utsatt gruppe i en slik pandemi. Salget er en viktig kilde til livsopphold for en gruppe, derfor gjorde vi to unntak.

Han ønsker lag og foreninger tilbake så snart pandemien er over.

– De er hjertelig velkommen tilbake til en normalsituasjon.

Solbakken vil gjerne at folk kontakter dem hvis de ikke får besøk av sanitetsforeninga med det første.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken