Felte bjørkerekke i Viosen

FELT: Bjørkerekke langs fylkesvei 763 ble i forrige uke hogget ned. Lars Tore Johannessen (t.
h.) fraktet stranger og kvist til Semsøra hvor det skal flises opp. Foto: Birger Ringseth

FELT: Bjørkerekke langs fylkesvei 763 ble i forrige uke hogget ned. Lars Tore Johannessen (t. h.) fraktet stranger og kvist til Semsøra hvor det skal flises opp. Foto: Birger Ringseth Foto:

Torsdag ble de seks bjørkene på rekke ved fylkesvei 763 hogd.

DEL

– Jeg vet ikke hvorfor vi gjør det, jeg bare kjører, smiler Lars Tore Johannessen i lastebilen.

Gjør jobben

Sammen med veivokter Einar Ask-lund (bildet) og Tommy Langfjord i Veidekke sto Johannessen for opprydding og transport av kvist og stokker til Semsøra.

– Vi rakk ikke hogge de før asfalteringa, så det ble litt panikk for å rekke å ta bjørkene før de stenger E6, sier Asklund som forteller at bestillinga kommer fra veieieren – Fylkeskommunen.

Det er gjerne mye følelser knyttet til store trær. Arbeidsgjengen hadde imidlertid ikke mottatt noen negative reaksjoner mens de gjorde jobben.

– Det var en som ringte meg i lønsjen og lurte på om vi ikke skulle felle den siste av de seks bjørkene også, humrer Asklund.

VEIVOKTER: Einar Asklund jobber i Veidekke drift og vedlikehold som vokter blant andre fylkesvei 763 i Snåsa. Foto: Birger Ringseth

VEIVOKTER: Einar Asklund jobber i Veidekke drift og vedlikehold som vokter blant andre fylkesvei 763 i Snåsa. Foto: Birger Ringseth Foto:

Skjermet for utsikt

Byggeleder Steinar Moe i Trøndelag fylkeskommune forteller at manglende utsikt er bakgrunnen for fellingen av bjørketrærne.

– Det var en nabo på oversiden av veien som sa de sperret for utsikt. Da kontaktet vi folk som bor på nedsida og de var enige i fellingen. Da bestemte vi oss for å ta dem. Siden de står så tett inn på veien måtte vi gjøre jobben på grunn av trafikkavviklingen, sier Moe.

– Det er vel ikke hver gang dere opplever enighet rundt felling av trær?

– Hehe, nei. Det er ofte konfliktfylt dette med trær. Men her endte det sånn, med en lykkelig slutt, humrer Moe.

FELT: Bjørkerekke langs fylkesvei 763 ble i forrige uke hogget ned. Lars Tore Johannessen fraktet stranger og kvist til Semsøra hvor det skal flises opp. Foto: Birger Ringseth

FELT: Bjørkerekke langs fylkesvei 763 ble i forrige uke hogget ned. Lars Tore Johannessen fraktet stranger og kvist til Semsøra hvor det skal flises opp. Foto: Birger Ringseth Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken