Elisabeth (28) er den nye turnuslegen i Snåsa

TURNUSLEGE: Elisabeth Stauri er på plass som ny lege i spesialisering ved Snåsa legekontor. Hun skal jobbe ved kontoret til 1. mars. Foto: Birger Ringseth

TURNUSLEGE: Elisabeth Stauri er på plass som ny lege i spesialisering ved Snåsa legekontor. Hun skal jobbe ved kontoret til 1. mars. Foto: Birger Ringseth Foto:

Snåsa legekontor har nå styrket bemanninga ytterligere med ny turnuslege på plass.

DEL

Gudbrandsdølen Elisabeth Stauri skal fram til mars jobbe som turnuslege i Snåsa.

Stauri var ferdig utdannet i medisin ved NTNU våren 2019 og kommer nå fra turnus ved Sykehuset Namsos. Hun synes allerede å ha fått et godt inntrykk av Snåsa.

– Det er trivelig. Jeg er vant til å være på en liten plass, det passer meg veldig bra. Sør-Fron (hvor hun vokste opp red.anm.) har et kommunehus, en bensinstasjon, Coop-en og basseng. Alt er veldig likt som her, egentlig. Alle jeg møter på butikken i Snåsa smiler og er hyggelige, smiler 28-åringen.

– Føles trygt

Mens hun var i Namsos spilte hun i Namdal symfoniorkester, ellers har hun ridd siden hun var lita. Hun er glad i naturen og har allerede testet turmulighetene i Snåsa.

– Jeg har faktisk vært en kveldstur på Andorfjellet. Det var kjempefint.

Nå skal hun fungere som allmennlege og få erfaring fra primærhelsetjenesten, noe som for henne også kan være en aktuell yrkesretning videre.

Stauri tror det blir fin læring å arbeide på Snåsa.

– Det er veldig fint på kontoret der dørene er åpne og jeg kan spørre om hjelp. Det føles veldig trygt.

Kommuneoverlege Ulf Seljelid opplever nå å være på et legekontor som er sjeldent godt bemannet.

– Turnuslegeordninga har vi hatt ganske jevnt siden midten av 80-tallet. Nå er vi forholdsvis mange leger, med tre fastleger. Situasjonen er litt uvant med så mange. Arbeidskapasiteten til turnuslegen har vært viktig for oss. Jeg vil fortsatt tro det er nødvendig, om ikke like prekært som før. Det er en bra situasjon å ha litt overkapasitet – i alle fall på papiret – som nå, sier Seljelid.

Han sier turnusstillingen består i å få testet seg selv og jobbet litt mer selvstendig.

– Du får testet det å være mer alene enn på et sykehus.

Impulser

Som turnuslege er man den minst erfarne i et vaktlag på sykehuset, slik Stauri var i Namsos.

– Jeg var mye i akuttmottaket og der var de fleste sett av en fastlege før de kom. Mens her skal de fleste pasientene hjem igjen, sier hun om forskjellen fra sykehus til legekontor.

Seljelid mener også legene ved kontoret i Snåsa har faglig nytte av å ha turnusleger.

– Ja, absolutt. Vi møter oss selv i døra hele tida og må tenke oss om vi også. Vi trenger impulser og at vi får nye turnusleger hvert halvår er veldig positivt. De tilfører miljøet noe hele tida.

KOMMUNEOVERLEGE: Ulf Seljelid. Foto: Birger Ringseth

KOMMUNEOVERLEGE: Ulf Seljelid. Foto: Birger Ringseth Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken