Det opplyser Snåsa kommune på sine nettsider mandag.

På bakgrunn av denne utviklingen har kommuneoverlegen og kommunedirektøren vurdert at det ikke lenger er grunnlag for å fraråde utsettelser eller avlysninger av arrangementer. Men anbefalinger for kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner opprettholdes, skriver kommunen. Bakgrunnen er at de fikk sin tredje dose forrige uke og ønsket effekt vil ikke komme før etter denne uka.

– Vi tenker at de mest sårbare fortsatt er sårbare og vil gi tredje dosen tid til å virke, sier kommuneoverlege Ulf Seljelid

Han forventer imidlertid at det vil dukke opp noen nye smittede igjen også i Snåsa.

– Vi har fått et lite pusterom, jeg tenker at det bare er en lite pause. Landet under ett hadde smitterekord sist døgn og i utlandet er det tilsvarende med ganske stor spredning av smitte.

Han mener man må se på uketallene når man framover skal vurdere eventuelle lokale tiltak.

– Jeg tenker det er uketallene vi må se på når vi skal ta beslutninger om man skal iverksette noen tiltak lokalt. For det vil skje at noen blir positive. Jeg tenker på hvor man skal legge terskelen for å iverksette tiltak, da tenker jeg cirka 20 i ukesmitte bør man vurdere tiltak.

Han minner om at ei forkjølelse ikke trenger å være en forkjølelse og oppfordrer folk til å ta hurtigtest på forholdsvis lette symptomer.

– Er du vaksinert kan symptomene på korona være veldig lette altså, sier Seljelid.