Bytter festival år

Foto fra konserten med ISAK under den sørsamiske høstfestivalen på Snåsa i fjor. Foto: Aina Bye

Foto fra konserten med ISAK under den sørsamiske høstfestivalen på Snåsa i fjor. Foto: Aina Bye Foto:

Snåsa: Årets sørsamiske festival Raasten Rastah på Røros har blitt avlyst grunnet koronapandemien, man har derfor besluttet å skyve festivalen til neste år og flytte Tjaktjen Tjåanghoe til 2022.

DEL

I stedet for å måtte vente til 2022 med ny festival på Røros, bytter festivalene år. Det vil si at Raasten Rastah blir arrangert 30. september til 3. oktober 2021 og at Tjaktjen Tjåanghkoe blir flyttet til 2022.Dette er en god løsning for begge festivaler, mener Toini Bergstrøm, styreleder for Raasten Rastah og arrangørene for Tjaktjen Tjåanghkoe Birgitta Fossum, direktør ved Saemien Sijte og Hanne-Lena Wilks, daglig leder ved Gielem nastedh.

– Det var en tung beslutning å avlyse Raasten Rastah høsten 2020, og vite at det skulle bli to år før vi kunne arrangere festivalen neste gang. Så når muligheten å bytte år kom var det ikke en vanskelig beslutning å ta, sier Toini Bergstrøm.

Saemien Sijte står samtidig midt i en byggeprosess og etterhvert flytting til nytt museumsbygg.

– Det vil være en hektisk periode høsten 2021. Dermed tenkte vi at det hadde vært perfekt for oss å arrangere i åpningsåret for det nye bygget, sier Fossum.

Saemien Sijte og Gielem nastedh har pleid å leie lokaler for å få plass til å arrangere høstfestivalen. Fra 2022 vil det meste kunne arrangeres i det nye museumsbygget. Tanken er også at festivalen kan være en del av åpningsårets arrangementer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken