Blåser nytt liv i Snåsamila

Start: Leder Hilde-Gunn Steinkjer Klevmo og styremedlemmene Ingeborg Aasvold og Terje Våg er klare til å arrangere Snåsamila som går av stabelen søndag 30.august.

Start: Leder Hilde-Gunn Steinkjer Klevmo og styremedlemmene Ingeborg Aasvold og Terje Våg er klare til å arrangere Snåsamila som går av stabelen søndag 30.august. Foto:

Snåsamila var lenge en av Snåsafriidrettens tradisjonsrike arrangementer, etter flere år i dvale vil friidretts gruppa nå vekke løpet til live igjen.

DEL

Løpet Snåsamila har ligget brakk siden 1997, men nå håper friidretts gruppa å kunne blåse nytt liv i det gamle Snåsaløpet.

– Søndag 30. august arrangerer vi Snåsamila igjen. Det blir et prøveår i år, så får vi se hvordan det blir mottatt, sier Terje Våg i friidretts gruppa.

11 kilometer

Selv om det heter Snåsamila er distansen det løpes en drøy mil, nærmere bestemt 11 kilometer. Starten går fra fortauet ved banken og deretter i retning Svarvahøla, før man løper oppover Ytre Sørbygda til Monakorsen. Derfra går løypa ned mot Mossela og i retning Nagelhus, før man på Nagelhuskorsen igjen snur nesen mot sentrum og målpassering ved banken.

– Vi arrangerte løpet første gang i 1988, og holdt på i ti år. På det meste hadde vi vel om lag 120 deltakere, så det var et populært løp, forteller Våg.

Mot slutten av 90-tallet ble det mange andre løp å konkurrere med, og interessen for Snåsamila sank.

– Da vi begynte var løpeinteressen stor, men mot slutten ble det færre deltakere og flere løp å konkurrere med i området. Så da bestemte vi oss for å ta en pause, opplyser Våg.


To klasser

Løpet blir arrangert med to klasser, en for trim og en for konkurranse. Konkurranseklassen er delt inn i herre og dameklasse.

– Vi gjør det enkelt og deler ikke inn i flere klasser denne gangen, så får vi se hvordan det fungerer, sier Våg.

Friidretts gruppa stiller med deltakermedaljer og i tillegg har Sparebank 1 bidratt med gavepremier som blir trukket ut blant deltakerne.


Rekord

For dem som kjenner konkurranseinstinktet slå inn kan det opplyses at det er Anders Eide som har løyperekorden i herreklassen på 33 minutter og 49 sekunder, mens det er Sigrid Belbo som har rekorden i kvinneklassen på 40 minutter og 35 sekunder.

- Dette er solide rekorder som faktisk er satt på grus før det ble fastdekke på runden. Så de som løper nå har en liten fordel, poengterer Våg.

Arrangørene i friidretts gruppa håper det kommer mange deltagere, og at det også kommer folk som er med og skaper liv langs løypa.

- Vi håper det blir mange deltagere, og det er viktig å poengtere at man slettes ikke må være i stand til å slå noen rekorder for å være med, sier leder Hilde-Gunn Steinkjer Klevmo i friidretts gruppa.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken