Ber om nødhjelp til matfestivalen

OPPROP: Fylkesordføreren og de trønderske ordførerene har bedt landbruksministeren og regjeringen om hjelp til å berge Trøndersk matfestival. Bildet er tatt på Bårdshaug der de fleste var samlet sist torsdag.

OPPROP: Fylkesordføreren og de trønderske ordførerene har bedt landbruksministeren og regjeringen om hjelp til å berge Trøndersk matfestival. Bildet er tatt på Bårdshaug der de fleste var samlet sist torsdag. Foto:

Av

Trøndersk matfestival er i økonomisk uføre. Når ber fylkesordføreren og de trønderske ordførerne regjeringen om hjelp.

DEL

– Trøndersk matfestival er i økonomisk skvis etter at de ikke kunne arrangere matfestivalen i år. Oi! Trøndersk mat og drikke, som er selskapet bak festivalen, har ikke likviditet i mer enn et par måneder til. Det er en veldig dårlig sak, sier ordfører Arnt Einar Bardal (Sp) i Snåsa.

I likhet med sine trønderske ordførerkolleger signerte han derfor sist torsdag et opprop til regjeringen. «Ordførerne i Trøndelag ber regjeringen om økonomisk støtte til Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS slik at de overlever 2020, og kan planlegge for Matfestivaler i årene som kommer og kan fortsette arbeide fram mot Europeisk matregion 2022.» står det blant annet i oppropet. Bardal framhever jobben som er lagt ned for å få Trøndelag sitt matfat på kartet.

– Det er et mål om å nå enda lengre enn i dag. Samtlige ordfører i Trøndelag gjort et opprop mot myndighetene om dette for å få nødvendig støtte for å overleve. Mange andre har fått støtte, men ikke matfestivalen. Vi håper det kan endres på.

– Hvilken betydning mener du matfestivalen har for Snåsa?

– Jeg tenker det er noe som kan løfte lokalmat på Snåsa også. Vi har noen aktører som er veldig spennende framover. Snåsavann er en ting, men vi har Siv Eggen som satser på ost, Almo hjort og det er sikkert flere. Jeg tenker Trøndersk matfestival kan løfte småskala produsenter også i Snåsa. Det øker mulighetene for snåsabedriftene, markedsføring og salg blir mer synlig gjennom Trøndersk matfestival, sier Bardal som tror hele Trøndelag slutter seg rundt dette.

– Jeg tror verdien av at vi får til noe unikt i Europeisk sammenheng er også kjempebra.

Ordførerne Bente Estil (Lierne), Hans Oskar Devik (Røyrvik), Borgny K. Grande (Grong), Hege Nordheim-Viken (Høylandet), Arnt Einar Bardal (Snåsa), Stian Brekkvassmo (Namsskogan) og Anne Berit Lein (Steinkjer) er altså blant de 38 ordførerne i hele Trøndelag som har signert. I tillegg fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken